Star Force vzw

Bernheimlaan 89
B-9050 Gentbrugge
Belgium
info@starforce.be

Ondernemingsnummer
0870.908.461

Bankrekening ING
320-0154482-31

Internationaal IBAN
BE04 3200 1544 8231
BIC BBRUBEBB

 

SFE'05

Star Force Event 2005 - waar alles mee begon...

ZATERDAG 21/05/2005

GUNK STORE

Het Star Force Event begon reeds op zaterdag, alwaar zowel Dave Prowse (Darth Vader) als Jeremy Bulloch (Boba Fett) een 200-tal fans ontvingen in de GUNK STORE te Antwerpen. GUNK had voor de gelegenheid computergames van Revenge of the Sith in huis gehaald en elke fan die zulk een spel kocht kon het meteen laten signeren. De games vlogen de deur uit! Er waren er zelfs niet voldoende, waardoor een noodoplossing diende gezocht. Fans die het spel bestelden kregen een gesigneerde poster. Fans die verkleed kwamen opdagen én ‘May the Gunk be with you’ prevelden aan de inkomdeur kregen nog een speciaal geschenk.

Hoewel de zaal waar de acteurs zaten snikheet was, waren zowel Dave als Jeremy zeer blij met deze ‘store appearance’. Ze hebben zich kostelijk geamuseerd. Dank aan Praga van GUNK die alles in goede banen heeft geleid.

CHARITY DINNER

Daarna was het koers zetten naar het hotel GRAVENSTEEN in Gent, waar de acteurs zich konden opfrissen voor het Charity Dinner. Ook daar viel hen een warm onthaal te beurt. Een uurtje later zaten we in de lobby van het hotel te genieten van een aperitief, alvorens koerst te zetten naar restaurant TIVA

Toen Mark met de acteurs aankwam in hartje Gent, zat de gelagzaal van TIVA al afgeladen vol. De 60 gasten zorgden voor een warme ontvangst, dat gepaard ging met een applaus. Daarna kwam een golf van flitsen toen de acteurs werden bestookt met fototoestellen.

Chef Tim en zijn team toverden een heerlijke 5-gangen-menu uit hun keuken, waar de 60 gasten (waaronder het bestuur van TEEKAY-421 en een vertegenwoodiger van FOX BENELUX) met volle teugen van genoten. Of je nu een vlees-, vis- of een vegetarische menu had besteld, hetgeen je werd voorgeschoteld was oog- en tongstrelend. Zowel de witte als rode wijnen die geserveerd werden waren uitmuntend. De thee en koffie (en andere afsluitertjes) maakten het compleet. Proficiat aan Tim en het team van TIVA. Wij waren reeds verwend van vorige Charity Dinners, maar dit overtrof alles. Schitterend. Je mag ons nog verwachten in TIVA.

Tussen hoofdgerecht en dessert hielden Mark (STAR FORCE) en Sofie (CLINICLOWNS) een pleidooi voor de Cliniclowns en presenteerde de aanwezigen met de twee exclusieve charity foto’s, die speciaal voor dit diner werden ontworpen. De aanwezigen konden deze kopen en meteen laten signeren door Dave en Jeremy. De opbrengst hiervan ging integraal naar de Cliniclowns en wij deden er nog een schepje bij om de cheque aan te vullen tot de niet onaardige som van 1.500,00 EUR. De Cliniclowns waren hier zeer blij mee en kunnen dit geld zeker nuttig besteden.

Na het afzakkertje ging iedereen voldaan huis- of hotelwaarts, zich mentaal voorbereidend op het grote evenement dat de dag nadien zou losbarsten. We hadden toen nog geen idee…

ZONDAG 22/05/2005

Kinepolis Gent was het décor voor het Star Force Event, waar 10 standhouders voor de nodige animatie zouden zorgen, waaronder de stand van Star Force Events en de Cliniclowns, waar exclusieve merchandise te koop werd aangeboden. GRIME HEIDE maakte van de bezoekers een Wookiee of een Darth Maul, op de GUNK-stand konden games worden gespeeld, de DVD hoek van CINEDREAM lokte veel kijklustigen, GADGET en TOY PALACE boden zowel ‘vintage’ (klassiek) als nieuw speelgoed en collectibles aan. Voorts was er een kleine tentoonstelling van BCD, met een levensgrote Speeder Bike en tot slot de stand van TEEKAY-421, de Belgische Star Wars Fan Club, waar je niet alleen een prachtig T-shirt kon bemachtingen, maar ook lid kon worden van de club.

Maar de hoofdattractie was natuurlijk de signeersessie met 4 acteurs : Dave en Jeremy werden op zondag versterkt door Andrew Herd (Ewok / Jawa) en Michael Kingma (General Tarfful). Spijtig genoeg had de vlucht van Michael drie uur vertraging waardoor onze basketballegende pas vanaf 13u kon beginnen signeren. Maar de echte fans konden dat geduld wel opbrengen.

En hoewel we stiekem hoopten op 600 bezoekers, waren we geen van allen voorbereid op de lange rij wachtenden die zich reeds om 8u30 begon te vormen voor de Kinepolis. Nog voordat de deuren geopend werden stonden er maar liefst 450 mensen aan te schuiven om een glimp op te vangen van hun idolen. Toen even over half elf de deuren dan uiteindelijk open gingen was het even een stormloop. Maar wat een heerlijk gevoel om al die lachende gezichten te zien. Uiteindelijk mocht het Star Force Event niet minder dan 1.138 bezoekers begroeten. Wat een gigantisch succes! Trouwens, voor Star Wars adepten heeft 1138 nog meerdere betekenissen… Wat een magisch getal. Dank aan alle mensen die van het Star Force Event zulk een succes gemaakt hebben.

Eén van de bezoekers was zelfs een BV… Terwijl K3 Kristel thuis op de kleine Nanou paste, kwam echtgenoot Gene Thomas toch even langs en trok voor de gelegenheid een Stormtrooper pak aan. Tof!

De acteurs waren ook zeer tevreden omwille van de organisatie. Ze konden maar niet zwijgen over de leuk ingerichte zaal, de comfortabele zetels, het grote aantal bezoekers en… de English Blend Tea in de green room.

Het interview was geen groot succes, want de bezoekers kwamen niet echt over de brug met vragen. Blijkbaar waren ze nog te veel onder de indruk van zo’n mooie verzameling Star Wars acteurs… Maar de sterleggingsceremonie kon dan weer op heel wat bijval rekenen. Ook de pers lustte hier wel pap van. Hoe dan ook, de acteurs zijn vereeuwigd in Kinepolis en de Cliniclowns ontvingen uit handen van ‘Filmfan’ Nic Balthazar de cheque. Toen de acteurs, maar ook de vertegenwoordiger van Cliniclowns en de verantwoordelijke van Kinepolis, ook nog eens hun favoriete fles wijn kregen (wij hebben zo onze bronnen), kwamen er zelfs wat traantjes van ontroering aan te pas.

Er ontstond enige verwarring rond de veiling, maar uiteindelijk kwam dit toch nog op zijn pootjes terecht. Er waren een paar exclusieve stukken bij, zoals gesigneerde foto’s van Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Princess Leia), Irvin Kershner (regisseur van The Empire Strikes Back) en niemand minder dan George Lucas.

Het was echter de Stormtrooper-helm die het meeste geld opbracht: 230,00 EUR. De winnaar van die veiling kon zijn geluk niet op en gaf als commentaar: ‘Nu zal de rest van het kostuum snel volgen!’

Eens de deuren gesloten waren de acteurs zo vriendelijk om Star Force posters te signeren, zodat elk lid van de crew een exemplaar kon meenemen als souvenir. Wij wensen langs deze weg ook alle crewmembers te bedanken voor hun oeverloze inzet tijdens het event. Zonder hen was ons dit nooit gelukt.

Vele mensen hebben ons gefeliciteerd en vroegen zich af wanneer het volgende event er aan komt. We hebben reeds het één en ander op stapel staan, maar daarvoor verwijs ik graag naar de kalender van deze site.

Maar noteer nu alvast in uw agenda: in september volgend jaar komt STAR FORCE 2006 er aan en u zal het geweten hebben.

May the Star Force be with you.

Klik hier om naar de foto's te gaan!

Klik hier om rechtstreeks naar de foto's te gaan.

Overzicht foto's


Gunk Store signing
Charity Dinner
SFEvent@Kinepolis 1
SFEvent@Kinepolis 2
Charity Veiling
Sterlegging